Bitcoin/litecoin belegging

Waar het beleggen in daadwerkelijke fysieke zaken nog de boventoon voert, begint de bitcoin en de litecoin langzaam terrein te veroveren. Deze elektronische en louter online bestaande 'munteenheden' zijn beiden explosief in waarde gestegen sinds hun introductie. Waar het eerst nog mogelijk was om een bitcoin te kopen voor een luttele 5 dollar, dient u nu minimaal een bedrag met 2 á 3 nullen neer te leggen om een dergelijke 'munt' in het bezit te krijgen. Overigens kunnen bitcoins en litecoins ook onderverdeeld worden in kleine stukjes, dus het is niet noodzakelijk om een complete 'munt' te kopen.

Beleggen in bitcoins

Hoewel de bitcoin in geen enkel land als officieel betaalmiddel wordt geaccepteerd, heeft de digitale munt toch waarde opgebouwd. Deze waarde komt tot stand door de online vraag en doordat ook particulieren en bedrijven steeds vaker een betaling in bitcoins accepteren. Het beleggen in bitcoins is vooral interessant doordat de koers ervan elke dag fluctueert met enkele procenten. Door op het juiste moment te kopen en te verkopen kan er dus eenvoudig flink verdiend worden aan deze aparte munteenheid. Doordat de vraag naar bitcoins zal toenemen in de toekomst (het wordt de universele munteenheid van de toekomst genoemd), is een belegging in bitcoins een prima optie.

Beleggen in litecoins

De litecoin is eigenlijk het kleine broertje van de bitcoin. Het principe is exact hetzelfde, alleen is het veel gemakkelijker om een litecoin te delven dan een bitcoin te minen. Er is minder rekenkracht voor nodig, waardoor de litecoin minder waard is. Als vergelijking: met de bitcoin koop je een auto en met de litecoin koop je een jeans. Als beginnende belegger is een litecoin misschien een betere optie. Hiermee kan het systeem uitgetest worden, en uiteindelijk kan er eventueel worden overgestapt op bitcoins.