Groen beleggen

Groen beleggen is een vorm van belastingvrij beleggen. Er hoeft past belasting te worden betaald wanneer de waarde boven de 56.420 euro komt. Er wordt namelijk belegd in fondsen die actief zijn op het gebied van milieubescherming of meedoen met projecten met dit doeleind. Duurzaam beleggen levert dus een extra stimulans op. Wat er gebeurt bij duurzaam beleggen is dat u een onderneming geld geeft in ruil voor aandelen en met de verwachting dat dit geldbedrag vergroot zal worden.

Beleggen in groene energie

Vaak denkt men dat groen beleggen hetzelfde is als beleggen in groene energie. Beleggen in groene energie is hier wel een vorm van, want groene energie is een duurzaam product. Je kunt echter nog altijd zelf kiezen waar je in belegt. Vormen van groene energie zijn bijvoorbeeld windenergie en solarenergie. Je koopt dan aandelen in energiebedrijven. Groene beleggingen zijn altijd verkeerd, want de populariteit van duurzame energie neemt toe.

Duurzaam beleggen

Omdat duurzame energie en groene energie de afgelopen jaren steeds populairder wordt zijn groene beleggingen vaak winstgevend. Het is een opkomende markt die de komende jaren zal groeien aan populariteit. Meestal wordt geïnvesteerd in schone energiebronnen, vermindering van de CO2 uitstoot en bepaalde technologieën die dit mogelijk maken. Het is altijd beter om te beleggen bij een fonds waar je hart ligt, maar pas hier wel mee op. Beleg niet in fondsen waarbij je emotioneel of persoonlijk betrokken bent. Dit kan nare gevolgen hebben bij stijging (of daling) van de aandelen.