Beleggen voor beginners

Om ook beleggen voor beginners mogelijk te maken zijn er diverse programma's waaraan je gratis kunt deelnemen. Het begint dan met het aanmaken van een gratis account. Als je eenmaal bent aangemeld krijg je vaak een 'probeertermijn' waarin je gratis kunt beleggen of beleggen met weinig geld. Zo kun je op een veilige manier je beginnersfouten maken, zonder daar direct financiële schade van te ondervinden. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de aanbiedingen die je kunt vinden op dagaanbieding websites.

Demo accounts

Speciaal voor de Forex handel zijn er demo accounts gecreëerd. Hiermee maak je een rekening en een account aan waarmee je kunt beleggen voor weinig geld. Het kost je verder geen geld om hiermee kennis te maken, bij sommige demo accounts kun je er zelfs al geld mee winnen. Je krijgt bijvoorbeeld 25 euro om mee te beleggen en als je winst gemaakt heb mag je deze direct houden. Het beleggen voor beginners krijgt hierdoor een kans en het is risicovrij. Aanbieders van dergelijke aanbiedingen zijn bijvoorbeeld eToro en 24option (zie http://www.deoptiecoach.nl/vergelijk-brokers/24option.html).

Gratis beleggen

Iedereen wilt liever iets gratis uitproberen voordat we eraan vastzitten. Het is vaak mogelijk om gratis te beleggen doordat er deals gesloten worden met grote brokers. Zij stellen dan een tegoed beschikbaar waar mensen mee kunnen beleggen. Wij raden dan ook aan om deze bonus goed te gebruiken en succesvol te worden in beleggen voor beginners. Een goede begin is het halve werk!