Beleggen

Beleggen is iets waar veel over gepraat wordt, zo is er veel over te doen in het nieuws en hoor je vaak dat rijke mensen gaan beleggen. Maar wat is beleggen nu eigenlijk? Kun je met beleggen echt zo veel geld verdienen? Hoe begin je ermee en wat voor risico's zitten er aan beleggen? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen, waardoor je een goed beeld krijgt van wat beleggen nu echt inhoud! Heeft u naderhand nog vragen? Neem dan even contact met ons op! We doen er alles aan om onze kennis juist over te brengen!

Wat is beleggen?

Beleggen is heel simpel, investeren in een bedrijf waarvan je verwacht dat het meer waard wordt. Je  koopt dus aandelen van een bedrijf, wacht tot jij denkt dat het niet meer in waarde zal stijgen en verkoopt ze vervolgens weer voor de hogere prijs. Het verschil tussen de waarden is dan de winst, die erg hoog kan oplopen. Naast beleggen in bedrijven kan er ook belegd worden in valuta, grondstoffen en andere zaken!

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is erg gemakkelijk, het enige dat je hoeft te doen is een beleggingsrekening te openen bij de bank. Vervolgens kun je gemakkelijk on- en offline beleggen! Vervolgens is het goed om op zoek te gaan naar waarin je wil beleggen, je kunt bijvoorbeeld beleggen in goud of zilver. Dan ga je op zoek naar informatie die kan voorspellen of de waarde van een bedrijf gaat stijgen. Eenmaal gevonden koop je de aandelen en wacht je tot je denkt dat de waarde niet verder stijgt. Dan verkoop je de aandelen weer en incasseer je de winst!

Risico's van beleggen

Beleggen kan voor veel geld zorgen, een stijging kan erg explosief zijn (meer daarover bij beleggen in bitcoins). Maar het kan ook fout gaan, als je aandelen koopt en het bedrijf of goed wordt minder waard kun je niets anders dan afwachten of verkopen met verlies. Zeker bij grotere investeringen kan dit veel geld kosten. Houdt er dus rekening mee dat beleggen veel risico met zich mee brengt en kan leiden tot grote financiële verliezen.